Få det fulde overblik

 

Alt nyt til din indretning samlet ét sted

 

 

 

Se hele udbuddet fra  danske designbrands 

 items - topklasse boliginspiration - lookbooks

 

 

 

Kategorioversigt

Få det fulde overblik

 

Alt nyt til din indretning

samlet ét sted

 

 

Se hele udbuddet fra  danske designbrands

items - inspiration - lookbooks

Kategorioversigt

Udvid din søgning
Renoveret luksusvilla i mageløs nordisk stil

Renoveret luksusvilla i mageløs nordisk stil

Af: Trine Nørgaard

Af: Trine Nørgaard

Designhuse12 Nov 2019
Af: Trine Nørgaard

Af: Trine Nørgaard

Himmelsk lysindfald, nordiske toner og en bjergtagende udsigt over vild natur i Vedbæk kendetegner den mageløse villa i Nordsjælland, som er restaureret og genopbygget.

Et hus direkte på stranden er en drøm for mange. Det var det også for Åsa Johanna Olofsson (indehaver af skønhedsklinikken SMUK) og Peter Østergaard Nielsen (Partner i advokatfirmaet Moalem Weitemeyer Bendtsen) og deres familie, men drømmen krævede lidt mere end som så. På en gåtur ved vandet i Vedbæk forelskede parret sig nemlig pladask i den dengang mindre end halvfærdige hus, som var til salg. Huset blev oprindeligt opført i 1853 og bygget i klassisk stil, men det var på det tidspunkt en ombygningssag, som var gået død under krisen, hvor al inventar var skrællet ned og der stod vand i kælderen.

Til trods for husets ufærdige stand, valgte parret alligevel at se de positive muligheder, som villaen rummede, og allierede sig med deres gode venner hos Norm Architects. Projektet skulle vise sig at blive en succeshistorie og i dag bor Åsa, Peter og deres to børn i drømmevillaen med spændende arkitektur både inde og ude og med spektakulære specialdesignede løsninger. ”I modsætning til nogle af vores andre kunder, som gerne vil have alting så stramt og perfekt som muligt, så leder Peter og Åsa altid efter det lidt skæve og anderledes. Derfor er de sjove at arbejde for og parate til at tage nogle beslutninger som ikke er konventionelle” lyder det fra arkitekt og partner i Norm Architects Jonas Bjerre-Poulsen, som stod bag ombygningen. 

Villaen i Vedbæk blev oprindeligt opført i 1853 og bygget i klassisk stil. I dag har Norm Architects stået for en moderne ombygning og restaurering, som har åbnet husets konstruktion op, så dagslyset kan strømme ind.

I stueetagen ligger det moderne køkken, som står i flot kontrast til husets charmerende konstruktion med gennemgående træbjælker i loftet.

Vinkælderen omkredses af husets rå natursten fra det gamle grundfundament. Det er en sjov og anderledes løsning, som giver villaen kant og karakter.

Dagslyset var vigtigst
Selvom huset havde masser af muligheder, gav den dårlige stand nogle store udfordringer, som arkitekten måtte arbejde på at få løst. Her uddyber Jonas Bjerre-Poulsen forløbet og fokuserer på arbejdet med at forbedre lysindfaldet i boligen: ”Hele husets syd- og vestlige side var fuldstændig lukket, og derfor virkede rummene meget dunkle. Vi måtte altså finde en god og naturlig måde at åbne facaden på og få dagslyset til at strømme ind. Det blev til et lille anneks under altanen med glas hele vejen rundt og store åbninger mod vest fra køkkenet. Hele området omkring køkken, nedgang til vinkælder, åbning mod have og udgang til gårdhaven mod syd, blev bundet sammen i et kontinuerligt rumforløb, som vikler sig rundt om de tilbageværende konstruktioner. Det bevæger sig både vertikalt og horisontalt gennem nicher, udskæringer, svævende trapper og glasgulv”.Forløbet var en kompleks, men spændende proces for Norm Architects, der forvandlede ruinen til en luksuriøs villa med spændende indvendig arkitektur og masser af lys gennem hele køkkenalrummet, som før blev domineret af en endevæg uden vinduer og derfor syntes småt og mørkt. 

Ejer Peter Østergaard Nielsen forklarer: ”Vi elsker at arbejde sammen med Jonas Bjerre-Poulsen, da han ser muligheder, som vi ikke selv kan se, og at der altid kommer noget super interessant ud af, at få trukket noget stringens ned over vores nogen gange lidt kaotiske ideer. Alt i alt synes vi, at det er Norms force, at de har stærke og kreative holdning til arkitektur, men at de på den anden side giver plads til, at vi tydeligt kan genkende os selv i de valg, der er blevet truffet og dermed i den endelige udformning af vores hjem”.

Overraskende vinkælder
I underetagen blev der lagt et gennemgående betongulv med resin-lak på toppen, kun brudt af de originale kunstneriske mosaikker i entreen, som er en dejlig reference til husets historie. I stueetagen ligger det moderne køkken, som står i flot kontrast til husets charmerende konstruktion med gennemgående træbjælker i loftet. I køkkenet har arkitekten samtidig valgt at lave et anderledes og nytænkende indgreb i det lakerede betongulv for at skabe dagslys i den ellers mørke kælder. Her er flere kvadratmeter af gulvet nemlig erstattet med et kraftigt glasgulv, så der er opstået et overraskende direkte udsyn til den imponerende vinkælder under køkkenet, som omkredses af husets rå natursten fra det gamle grundfundament. Det er en sjov og anderledes løsning, som giver villaen kant og karakter.

I køkkenet har arkitekten valgt at lave et anderledes og nytænkende indgreb i det lakerede betongulv for at skabe dagslys i den ellers mørke kælder. Her er flere kvadratmeter af gulvet nemlig erstattet med et kraftigt glasgulv, så der er opstået et overraskende direkte udsyn til den imponerende vinkælder under køkkenet.

Hjemmets badeværelse er også holdt i de gyldne toner med betongulvet i sine brune nuancer som slår op og bliver til et badekar. Væggen i baderummet er blevet beklædt med fuld tombak-messing og fremstår både kunstnerisk og som blikfang i rummet, hvor den reflekterer omgivelserne uden at spejle dem.

Kontastfyldt køkken
Bevæger man sig ud af køkkenet, bliver man mødt af det store åbne og lyse stuerum med spiseafdeling og sofahjørne. Her er der opført en diskret skillevæg med indbygget pejs, som skærmer af for villaens kontor og et kig mod vejen. Indretningen i stueetagen bærer tydeligt præg af villaens beliggenhed ved havet, hvor der overalt er smukke referencer til den nordiske natur. Møbler og interiør er særligt udvalgt i organiske og rustikke naturmaterialer som lyst træværk og sten. De kølige nuancer og det strømlinede udtryk blødes på fineste vis op med gyldne kobberdetaljer samt personlige stregtegninger og farverig kunst på billedvæggen i stuen. 

Messing bad
Hjemmets badeværelse er også holdt i de gyldne toner med betongulvet i sine brune nuancer som slår op og bliver til et badekar. Væggen i baderummet er blevet beklædt med fuld tombak-messing og fremstår både kunstnerisk og som blikfang i rummet, hvor den reflekterer omgivelserne uden at spejle dem. Det giver en varm og skøn spa-fornemmelse, som familien nyder hver dag. 

Jonas Bjerre-Poulsen lagde vægt på at skabe et hjem til familien, hvor der både var plads til leg og smuk æstetik: ”Jeg synes, at vi har fået skabt en mageløs luksusvilla med stærke kontraster, hvor der er lagt vægt på unikke og særegnede løsninger fremfor en strømlinet helhed. På trods af de store kontraster i arkitektur og indretning, syntes jeg at det hele harmonerer flot og resultatet er et funktionelt hus med stor personlighed” afslutter han.  

Tip: Udstil som her dine bøger på en dekorativ måde ved at lægge dem med bunden udadtil i stedet for ryggen. Så skaber du en hyggelig og autentisk biblioteksstemning i rolige farver.

Førstesalen rummer udover stuerummet et soveværelse med bad en suite og to små børneværelser. Det ene værelse med en hems og et lille kiggevindue ud til den store stue.

Diamanformet tagkonstruktion
Det lille atrium i entreen er bibeholdt i husets oprindelige stil med den snoede stejle trappe til førstesalen. Trappen fører op til en rummelig lys stue åbnet op til kip, hvorfra man får et billedskønt kig over det blå hav og stranden. Tonerne er holdt sarte og afdæmpede, og stemningen på første sal er helt anderledes end i stuen, hvor stilen er mere rustik og kontrastfyldt. Førstesalen rummer også et soveværelse med bad en suite og to små børneværelser. Det ene værelse med en hems og et lille kiggevindue ud til det store stuerum, hvis konstruktioner under taget nærmest fremstår som et sakralt diamantformet rum. 

Jonas Bjerre-Poulsen lagde vægt på at skabe et hjem til familien, hvor der både var plads til leg og smuk æstetik: ”Jeg synes, at vi har fået skabt en mageløs luksusvilla med stærke kontraster, hvor der er lagt vægt på unikke og særegnede løsninger fremfor en strømlinet helhed. På trods af de store kontraster i arkitektur og indretning, syntes jeg at det hele harmonerer flot og resultatet er et funktionelt hus med stor personlighed” afslutter han.

Del denne artikel med en du kender...

Email Facebook Google LinkedIn Pinterest Print Twitter
News feed

De nyeste tøjstativer i minimalistisk design

I den minimalistiske indretning handler det om at holde det simpelt. Det handler om rene skarpe linjer og at skabe et smukt udtryk.

Min indretning er blandet med lidt vågede detaljer og et strejf af farver

Indretningsdesigneren Louise Hjorth bor i en lejlighed med sin mand, og deres to børn. I deres indretning er stort set alt designet af Louise selv og speciallavet for at passe perfekt ind. 

De 25 lækreste spisebordsstole med armlæn i dansk design

Vi har samlet vores favoritter på spisebordsstole med armlæn på roomioo. 

Smukke design-sofaer til dig, der bor småt

Få overblik over de smarteste 2 personers sofaer fra danske designbrands 

Min stil er skandinavisk og meget minimalistisk

Kom med indenfor i hjemmet, hvor der kun er det mest nødvendige. 

Sådan blev soveværelset mit yndlingsrum

Nogle gange kan det betale sig, ikke at være tilfreds med det første og det bedste. 

Modigt, markant og maskulint køkkenvalg

Et flot og råt køkken i massiv sort egetræ fra Tvis Køkkener skaber markante kontraster i Henning Larsens boligbyggeri Bølgen i Vejle. Et godt eksempel på et køkken, der matcher en åben planløsning i moderne arkitektur.

Rækkehus får makeover: Nu med funky trappe og tagterasse

Hvordan opfrisker man et kedeligt rækkehus? Man fylder det med lyst træ, en spektakulær trappe og en tagterrase med udsigt over hele byen.

Her er huset med den vildeste historie

I hjertet af Vejle bor Simone med sin familie i en patriciervilla fra 1908. Huset er på 300 kvadratmeter og i 3 plan. Det har i sin levetid oplevet en del.

Nyhed: Danmarks (måske) dyreste dør fra SWEDOOR

Danskerne går op i boligindretning som aldrig før. Derfor har SWEDOOR lanceret SUPERIOR collection – en ny serie af eksklusive, håndlavede døre, som ikke er for alle og enhver. 

Smuk indretning på 75m2 hos svenske Felicia

Min indretningsstil er noget varieret. Jeg elsker at blande nyt og gammelt og så har jeg en stor svaghed for mindre indretningsobjekter som vaser, lysestager og tallerkener

Optimer udsigten - byg huset kasse på kasse

Hvordan sikrer man sig panoramaudsigt i alle retninger? Se hvordan denne bolig med en helt unik kasse-konstruktion har udsigt i hele 10 retninger.

Sådan renoverede vi det gamle hus til vores drømmehus

I Mettes gamle, men fuldstændig renoverede, hus på 420 m2 mikses originale klassiske detaljer med et stringent og minimalistisk møblement. 

Personlig bolig med nordisk køkkenstil

Ægtepar brugte hver weekend i et år på at opbygge og indrette et skalhus i tre etager i Grenå til en egoistbolig. På førstesalen folder et Tvis køkken i nordisk stil sig ud. 

Sådan byggede man 4 sommerhuse som tilsammen ligner en stjerne

Dette sommerhus er en del af et lille 'by-samfund', hvor fire sommerhuse tilsammen skaber en smuk stjerne. 

20 hippe alternativer til den traditionelle lysekrone

Se designernes bud på den moderne lysekrone i dansk design

Få det fulde overblik

 

Alt nyt til din indretning samlet ét sted

 

 

 

Se hele udbuddet fra  danske designbrands 

 items - topklasse boliginspiration - lookbooks

 

 

 

Kategorioversigt

Få det fulde overblik

 

Alt nyt til din indretning

samlet ét sted

 

 

Se hele udbuddet fra  danske designbrands

items - inspiration - lookbooks

Kategorioversigt

Udvid din søgning

Populære brands

Se alle brands

Andre har lige gemt disse til favorit